Eerdere berichten

Vind ons op:

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook

Deze website wordt groen gehost.

Bomenridders IJsselstein, missie en visie

Wat is het jammer, dat de discussie rond de bomen en het groen al snel een financiële kwestie wordt. Terwijl de vraag zou moeten zijn: “Kan IJsselstein zich veroorloven om dat prachtige groen te verliezen?”

Bomenridders IJsselstein is er voor het behoud van bomen en ander groen. Ons doel is het beschermen en in stand houden van het groene leefmilieu in de onze gemeente.

Ook ondersteunen we bewoners die het groen in hun woonomgeving willen beschermen.

Wij willen daarnaast ook bereiken dat er op een zinvolle manier met onze groene leefomgeving wordt omgegaan, door inwoners én gemeente.

Bomenridders IJsselstein wil meer aandacht en respect voor de bomen in IJsselstein bewerkstelligen. Om dat te bereiken, verspreiden wij informatie (via diverse media) en enthousiasmeren wij bewoners. Daarnaast overleggen en lobbyen we met en bij de politiek, ambtenaren en gemeentediensten.

Help mee in IJsselstein

Heb je nieuws voor ons of wil je meehelpen? Neem dan ff contact met ons op.

Statensingel IJsselstein

Als je de Statensingel in Zenderpark zó bekijkt, is het nét een bos! De hoge bomen vormen een handige windsingel én een groene oase voor de huizen er tegenover. Bovendien profiteren vele mensen van deze laan om hun hond uit te laten. Ook dan loop je toch het liefst in het groen?

 

De Bomenridders zijn ontstaan in Rotterdam. Sinds 1997 springen ze daar in de bres als bomen onnodig het veld moeten ruimen. Bijna altijd is dat een gevolg van menselijk ingrijpen, en niet omdat de bomen door ouderdom niet langer mee kunnen. De naam Bomenridders werd bedacht toen Marcellus Hoornweg, een kunstenaar, bij Winkelcentrum Hoogvliet protesteerde tegen de kap van een aantal bomen. Hij ketende zich aan een boom vast in een ridderkostuum. Toen spraken de media al snel van ‘de bomenridder’. Marcellus werd in mei 2013 voor de tweede keeer ‘geridderd’, hij ontving een lintje van burgemeester Abouthaleb.
Delen is fijn!