Eerdere berichten

Vind ons op:

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook

Deze website wordt groen gehost.

Uitbreiding IJsselbos

Vandaag vond in Pannenkoekenrestaurant De Roozenboom de inloopbijeenkomst over de uitbreiding van het IJsselbos plaats. Dat heeft uiteraard ook onze interesse. Was jij er niet bij maar heb je wel een mening? Wij hebben voor jou het reactieformulier online gezet.

uitbreiding ijsselbosJe kunt het formulier tot 8 mei inleveren bij de gemeente of je kunt een email sturen aan de projectleider van de gemeente: wa.pijnappel@ijsselstein.nl (Wouter Pijnappel).
Het formulier kun je hier downloaden. Wil je meer info lezen en een grotere plattegrond zien, dan kan dat op deze gemeentepagina.

Je kunt zien dat het IJsselbos zelf twee keer zo groot zal worden (het groene gedeelte). Er zal een fietspad doorheen lopen, maar het slingert niet helemaal door het bos want het zal al snel achterlangs lopen. Wandelaars kunnen veelal ongestoord genieten van de natuur. Een stuk verderop, aangegeven met het roze gedeelte, is ruimte voor ondernemers in de recreatie. Ondernemers kunnen dus met ideeën komen om dit gebied in te vullen, maar het moet wel passen bij het karakter. Een tweede Efteling zal er dus niet komen.. Omdat de grond hier wat hoger en droger ligt, is het niet geschikt voor watersporten. Voor wie een ruime portemonnee heeft: er zijn verspreid over het gebied ook nog wat bouwkavels voor woningen te koop.

Bomenridders fietsen

Ons idee: Wat zou het leuk zijn als er een ondernemer komt die wil investeren in een ecologisch centrum, waar lekkere groenten en fruit worden verbouwd, waar activiteiten zijn op het gebied van ecologisch tuinieren, permacultuur, leuke en gezonde dingen voor de mensen! Wel hopen we dat de Noord IJsseldijk nu eindelijk eens voor een deel een 30 kilometerzone zal worden. Bomenridders waren vandaag toch bijna van de sokken gereden…. want Bomenridders fietsen!

Plukbos

Er waart al enige tijd een verhaal rond dat er een zogenaamd ‘plukbos’ komt. Gevraagd naar de status daarvan is het volgens de boswachter een klein stukje, wat je op de kaart aangeduid kunt zien als ‘bomenweide’. Nauwelijks een half hockeyveld, zo te zien. Hier zullen dan fruitbomen komen.
Een plukbos, ja, uh.. Fruitbomen hè? We zijn een beetje blasé geworden, daarvoor hoef je IJsselstein niet uit. Wij denken dan eerder aan kersenbomen. Of hazelaars. Aangezien de eersten al een tijdje zijn uitgestorven in en rond IJsselstein en de laatsten massaal verwijderd worden. En dat is erg jammer.
Hazelaars dus, kersenbomen, walnoten, moerbei, bessenstruiken, frambozen, bramen… dáár worden wij nou enthousiast van! We gaan het zien..

Heb jij een mening? Vul dat formulier in!

Delen is fijn!

Comments are closed.